compostela weergeven op een grotere kaart

vrijdag 6 mei 2011

5 mei 2011 - Puente la Reina - Estella - Los Arcos

Heb gisteren, toen ik terugkwam van het internetcafe, de Paus willen nadoen.Heb de grond gekust. Ben gestruikeld over een steen en voluit gegaan. Niets ernstig, kneukels van handen wat bebloed en knie wat blauw en dik. Vandaag een zware dag gehad, om 6 uur vertrokken en 43 km afgelegd  - Dit zijn 2 etappes in onze gids We starten in Puente la Reina om te eindigen in La Estella - hier komen we voorbij een mooie oude kerk - 1st etappe
Dan begint het intressante gedeelte. Eens La Estella buiten, komen we bij "La Fuente de vino" - de wijnfontein. Hier mag iedere pelgrim gratis wijn consumeren zoveel hij maar wil. Eddy heeft uiteraard vlug zijn beker in de aanslag. Daarna brengen we ook nog een bezoek het Monesterio de Arche - een klooster zonder paters of nonnen maar wel met een mooie kloostergang.
We gaan door naar Villamajor de Monjardin - hier spreekt een dame van Spaanse oorsprong, maar wonend in België ons aan : ze woont zowaar op 20 km van Ninove - later blijkt dat Andre en Magda deze zelfde dame haar bagage heeft meegevoerd tot in Los Arcos - Wat is de wereld klein
Het laatste deel van onze tocht vandaag is een ware marteling - nog 12 km in volle zon - zonder 1 stukje schaduw. Maar ik heb het gehaald - rond 17 hr zijn we dan eindelijk in Los Arcos.
Los Arcos, een beetje de thuisbasis van onze reisgezellen - zij werkten hier 7 jaar lang als hospitaleros - vrijwillig. Voor hen natuurlijk schone herinneringen. Een plaatselijke oude vriend, Gerardo, nodigt ons onmiddellijk uit om bij hem thuis een glaasje wijn te komem drinken. Dat slaan we uiteraard niet af Bij hem aangekomem blijkt zijn huis zowaar een museum- Nog vlug wat gaan eten en moe  maar voldaan het bedje in.
Slaapwel
Christa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten