compostela weergeven op een grotere kaart

donderdag 19 mei 2011

donderdag 19/5/2011 - O Cebreiro - Triacastela - Sarría

aan het monument voor de pelgrim op Alto de Pio
Omdat Andre en Magda tot gisterenavond met de smid Firmin op zwier waren, besloten wij voor de eerste keer een "menu de Pelegrino" a 9 euro de man te eten.
Wij krijgen eerst een soepje voorgeschoteld met vrij veel groenten in. Niet slecht. Dan kiezen we beiden het zekere voor het onzekere en kiezen we voor een forrel- was ook lekker en als nagerechtje een flan caramel en een tarte de Santiago, alles naar binnengewerkt met een flesje vino blanco - in de prijs inbegrepen.
Gisteren hadden onze reisgezellen ook de koepel van de mobilhome laten openstaan. Gevolg : bij een slagvlaag gans de mobilehome nat aan de binnenkant - zetels en al. Dus ook ons slaapplaatsje kleddernat. Firmin de smid gaf een stuk mouse mee, zodat we toch nog mals en droog lagen om te slapen.
Vandaag besluiten we 2 etappes uit het boek op 1 dag af te werken. In het eerste gedeelte moeten we nog een flink stuk stijgen naar de Alto de Pio, waar een heel groot monument staat voor de pelgrims.
In Fronfia worden we aangesproken door een oud vrouwtje. Gelukkig stond er een verwittiging in onze gids : zij probeert pannekoeken te verkopen aan de voorbijgangers, maar aan een zeer dure prijs.
In Triacastela moeten we de keuze maken tussen de weg over het klooster van Samos of via kleine dorpjes.
Wij verkiezen het laatste omdat deze niet over de weg blijkt de lopen. En wij krijgen waar voor ons geld. Supermooie kleine baantjes, stijgen, dalen, het kan niet op, volledig natuurparcours.
We hebben er van genoten.
We komen dan aan in Sarría rond 16hr en vinden Magda en Andre terug op een publieke parking vlakbij een riviertje. Ze weten de schone plekjes toch altijd te vinden.
Morgen zullen we vermoedelijk het 100 - km  punt bereiken.
Ja, het begint te korten.
Christa

2 opmerkingen:

  1. hartelijk dank voor jullie verslag, het is alsof we zelf meelopen daar al die mooie dorpjes en landschappen ( al gaan jullie wat snel voor ons, we zouden niet kunne volgen... )

    geniet nog van de mooie dagen want voor je het weet is het al weer voorbij

    groetjes en veel 'couragie' vanuit welle
    kris en christine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kunnen jullie wat regen in deze richting sturen? We hebben het hier 'brood'nodig.

    Zomaar twee etappes in één dag afleggen, alsof het niets is. Chapeau na al die dagen!

    Ik denk dat deze ervaringen in jullie geheugen zullen gegrift zijn. Als ik jullie een volgende keer ontmoet, ben ik benieuwd naar nog wat verhalen.

    De blogs zijn leuk om te lezen. Hopelijk verschijnt deze keer mijn reactie, want de vorige ging de mist in.

    De aankomst komt in zicht! Nog even doordoen.

    Chris

    BeantwoordenVerwijderen