compostela weergeven op een grotere kaart

dinsdag 31 mei 2011

donderdag 26 mei 2011 - vertrek naar huis

Vandaag vangen we de tocht aan naar huis. Aangezien er nog voldoende tijd over is, wordt er besloten de tocht huiswaarts in etappes te doen.
Vandaag rijden we tot Carrion de los Condes, waar we ook met de camion zijn gestopt.
We hebben nu even de tijd om het stadje te bezoeken en ook om de kerk van het klooster binnen te lopen.
Ook hier is een Parador gevestigd. Zioli. Tijdens onze passage waren Magda en André hier al gaan eten.
Dus doen we dit nog een keer.
Heel lekker en met heel veel klasse.


restaurant Zioli
Onderweg doorheen Frankrijk brengen we ook nog een bezoek aan de Nederlandse vriend van onze reisgezellen : Kees en Marij. Mevrouw GPS stuurt ons echter langs zo kleine baantjes, dat we bijna met de mobilehome er niet langs kunnen. Maar we geraken toch ter plaats.
Kees, Marij, André en Magda hebben mekaar leren kennen tijdens de camino en zijn nog steeds vrienden.
Kees en Marij hebben in Frankrijk een oud huis gekocht en zijn daar al 8 jaar aan verbouwingen bezig. Maar het mag gezien worden : hun huis is een pareltje.

Een volgende dag rijden we gezapig doorheen het Franse landschap. Wat is Frankrijk groot en mooi. Heel veel akkers en wijngaarden. Er komt geen einde aan.
We rijden naar een klein stadje Vezelay waar ook een route van de camino start, net als in Le Puy. Het is een mooi stadje dat op een berg is gesitueerd, maar wel al vrij toeristisch. Zo een beetje à la "La Roche" of "Durbuy". Heeft ook een kathedraal.
's Avonds slapen we op het hof van een boerderij. Een "fois gras" - kwekerij. Wij krijgen een lekkere maaltijd voorgeschoteld, maar wel nogal duur voor wat het was. Maar kom, we gaan niet klagen. De bonen met canard hebben gesmaakt en zorgen de dag nadien voor een goede darmwerking.

Kathedraal St Madeleine in Vezelay


Dan verkennen we nog wat de champagnestreek - heel mooi met al die wijngaarden.
Het laatste stuk van onze reis verloopt helaas niet zo goed. Op ongeveer 2 uur van huis krijgen we plotseling nog een klapband. Gelukkig kan André de mobilehome goed onder controle houden en zet hem veilig aan de kant. Een telefoontje naar Europe Assitance zorgt er voor dat we anderhalf uur later terug kunnen verder rijden.
Bij onze thuiskomst wacht ons echter nog een verassing : ma, pa, broer, schoonzus, dochter en vriendje zitten allemaal geduldig op ons te wachten. Met spandoek aan de gevel en champagne.
Wat een ontvangst en thuiskomst !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten