compostela weergeven op een grotere kaart

zaterdag 21 mei 2011

zaterdag 21/5/2011 - Ventas de Naron - Melide - Castañeda

Eucalyptusbomen
De eindbestemming staat voor vandaag nog niet vast. Magda zal laten weten waar ze de mobilehome hebben kunnen installeren.
We vertrekken vandaag in de dichte mist en zien geen 50meter ver. Jammer, zo kunnen we ook niet genieten van de prachtige vergezichten. Gelukkig maken de geur van kamperfoeli en andere bloemen, vogel- en kikkerconcerten veel goed.
Rond 10 uur verdwijnt de mist dan toch en wordt het alweer vrij warm.
We lopen nog 2 mensen uit Dendermonde tegen het lijf - veel Belgen komen we hier niet tegen, hoor
Op de middag zitten we al in Melide en besluiten we om in een plaatselijke bar voor een keer een pizza en een grote vleesschotel -voor mijnen Eddy - te benuttigen. Ook lekker.
In Melide zelf vinden we in de stad nog een schoenmaker die de schoenen volledig eigenhandig maakt. Leder snijden, stikken, zolen erop enz... Zo vind je ze niet meer.
Melide uitgelopen lopen we voor het eerst door een bos waar eucalyptusbomen staan. Herkenbaar aan de stammen die zowaar in lange vellen afpellen en natuurlijk ook de geur van de bladeren.

Van Melide gaan we idd nog verder naar Catañeda, een klein dorpje in de buurt van Arüza. Maar om daar te geraken moeten we echt wel nog wat flink bergop en bergaf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten