compostela weergeven op een grotere kaart

woensdag 18 mei 2011

dinsdag 17/5/2011 - Foncebadon - Molinaseca - Ponferrada - Camponaraya

Spookdorp Foncébadon
Gisterenavond nog lekker gegeten in het plaatselijk "Convento" voor een schappelijke prijs - 63 euro voor 4 personen en 2 flessen wijn ingebrepen - daarvoor kan je het in België niet krijgen.
We verlaten de spookstad om verder te klimmen naar 1500 m hoogt naar het Cruz de Ferro. Normaal moesten wij vanuit België een steen meebrengen en deze aan de voet van dit kruis achterlaten. Andre liet ons weten dat dan al onze zonden zouden zijn vergeven. - Welke zonden ? Een braaf meiske als ik heeft geen zonden.
Daarna krijgen we nog een sterke daling tot in de stad Ponferrada. Met de koeiebellen op de achtergrond lijkt het wel of we in Oostenrijk zitten. Maar alweer is het uitzicht prachtig.
In El Acebo houden we even halt bij een monument voor een Duitse fietser die hier omkwam.
Ponferrada heeft een mooi kasteel. ·t Is eens iets anders dan een klooster of een kerk. Het stadje binnenlopend lijkt het nog vrij toeristisch ook. En dan .... wat zien we daar ???? "Cafe Maes Flandes" Dit kan mijnen Eddy niet passeren. Na 2 leffes en een bord "patattas bravas" lopen we nog 2 uur door naar Campanaraya. De mobilehome is hier geïnstalleerd bij de plaatselijke smid en vriend  Firmin van onze reisgezellen. Wij krijgen prompt een kamer aangeboden, maar weigeren omdat wij nogal vroeg moeten vertrekken
Christa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten